Reis voorbereiding

In dit blog neem ik jullie mee tijdens mijn voorbereidingen van mijn/onze China trip!

Dinsdag 12 januari 2016
Sinds vorige week donderdag weet ik eindelijk dat ik naar China, Guangzhou ga! Guangzhou is (in mijn ogen) het hart van de kralen industrie en ik koester dan ook al ruim een jaar de wens om er heen te gaan!

Toen ik vorig jaar ging zoeken naar interessante adressen kwam ik al snel de naam Guangzhou (Canton) tegen. Maar wat doe je als in China onze Westerse websites geblokkeerd zijn en je geen specifieke gegevens kunt vinden? Juist, tijd om te netwerken! En dat netwerken heeft geloond want op 9 februari 10:15 uur vlieg ik vanaf Dusseldorf naar Hong Kong. Dat is gewoon al over 28 dagen! Maar dan, een visum, vaccinaties, hotel, reisplan, wat een stres! En de webshop niet te vergeten!

Ik wist dat het lastig zou zijn om een visum aan te vragen, maar de regels die ze in China hanteren zijn een beetje over de top! 14 pagina’s die ingevuld moeten worden, een reisplanning van dag tot dag + tijdstippen, vliegtickets, hotelreservering, tolk, bankafschriften en ga maar door! Nu maar hopen dat het visum snel goedgekeurd wordt want zonder visum kom ik niet verder dan Hong Kong waar je visum vrij kan verblijven!

Wat is het doel van de reis? Ik ga niet op reis om met een zeecontainer terug naar huis te komen. De eerste dag(en) zal er besteedt worden aan cultuur snuiven want we gaan tenslotte tijden Chinees Nieuwjaar wat plaatsvindt op 8 februari en drie dagen duurt! Daarnaast is het belangrijkste doel om nieuwe contacten te leggen en de markt in kaart te brengen om erna een vervolg (inkoop)reis te plannen.


img_3756

Zaterdag 16 januari 2016
Zoals ik hierboven al verteld had is het lasting om een visum aan te vragen en al helemaal last minute! Iets waar je niet over nadenkt is bijvoorbeeld een pasfoto die je samen met een hoop andere documenten met de aanvraag op moet sturen. Ik stuurde dan ook de pasfoto die afgelopen zomer voor mijn nieuw paspoort gebruikt is mee. Je kunt het vast en zeker al raden, deze voldeed niet aan de eisen! Vandaag zijn dan ook nieuwe pasfoto’s gemaakt op ‘hoge’ resolutie, nu maar hopen dat deze wel voldoen!

Woensdag 20 januari
Als trouwe volgers herinneren jullie je vast de foto’s afgeladen vol met kralen?        Al deze spullen komen van een en dezelfde leverancier! Misschien raad je het al? Maar vandaag hebben we eindelijk bericht gekregen dat wij op bedrijfsbezoek mogen gaan!!! WAUW IK BEN RAZEND ENTHOUSIAST!! Nu weet ik natuurlijk niet wat ik mij erbij moet voorstellen? Meer dan een gebouw met honderden werknemers kan ik niet vinden op internet, maar ik laat me verrassen!

Donderdag 28 januari
Vandaag is de dag dat ik niet alleen de laatste prik haal ter voorbereiding maar ook de dag dat onze paspoorten met visum terugkomen! China komt steeds dichterbij! Ook ga ik vanmiddag Chinees geld ophalen bij de bank, ik ben benieuwd hoe dat eruit ziet!

Vandaag introduceer ik mijn medereiziger aan jullie, niemand minder dan DJ Admin (oftewel Rick). Zoals sommige van jullie weten heb ik het afgelopen halfjaar de boekingen van DJ Admin beheerd. Ik kreeg de kans om plaatsen te zoeken waar ik zelf wel eens heen zou willen reizen en ging hier dan netwerken met horeca ondernemers. Zo wilde ik bijvoorbeeld boekingen in Tokyo Japan regelen, waar Rick met oud op nieuw ook daadwerkelijk heen gevlogen is! Zelf ben ik meegegaan op boekingen in Lissabon Portugal en Vilnius Litouwen. Natuurlijk kan Guangzhou China niet aan dit lijstje ontbreken! Na maanden chatten, via, via hebben we maar liefst 4 boekingen geregeld op 12/13/14 en 15 februari!

Maar wie is DJ Admin dan? Rick is 28 jaar, begon in 2004 als DJ en heeft inmiddels in 18 verschillende landen opgetreden. Zijn stijl is Dance, House, EDM en Club. Ik zou jullie zeker aanraden eens een keer op zijn Facebook te kijken!
12508825_10153215232042212_624834380809293148_n

Zaterdag 6 februari 2016
Het is bijna zo ver! Nog 3 nachten slapen en dan vertrekken we! Nu weet ik niet of het van de prik van vorige week komt, door de stress of dat het pure pech is maar ik ben al bijna een week ziek! Fingers crossed dat het dinsdag over is!

Zoals jullie wellicht morgen op Facebook zien ga ik proberen om zoveel mogelijk te bloggen. Nu weet ik niet of WordPress het wel in China doet aangezien bijna alle sites geblokkeerd zijn, maar we gaan het proberen! Ook weet ik niet of ik wel op Facebook, Instagram, Twitter en de webwinkel kan gedurende mijn reis aangezien dit allemaal stuk voor stuk geblokkeerd is/wordt door de Chinese overheid! Natuurlijk blijft het niet geheel stil op Facebook want ik heb een aantal berichten ingepland (deze worden dus automatisch geplaatst ook al ben ik niet aanwezig) en komt er een leuke winactie voor Valentijnsdag!